Sade Ve Şık Modifiye



Otomobil tutkusunda bu günkü konumuz sade ve şık modifiye. Sade ve şık modifiye nasıl olmalıdır ? Hangi parçalar kullanılmalıdır ? Araçlar hangi renk olmalıdır? gibi bir çok soruyu cevaplayacağız.

Sade bir modifiye için aracımızı gereksiz aksesuar , sticker vb. şeyler ile kirletmemeye özen göstermeliyiz. Hem dikkat çekici hem de abartıya kaçmadan bir aracı modifiye etmek için önce kafamızda bir şekil tasarlıyoruz ve bu şekle uymamız gerekiyor. 


Bir arabaya yapılması gerekenler şunlardır:

1- Coliover: Coliver bir aracı gösteren en önemli unsurlardandır. Aracın yere yakınlaşmasını sağlar. Bu da bize güzel bir görüntü sunar. 

2- Camber: Aracın tekerlerinin camberli olması da çok şık bir görünüm kazandırır. Ancak sade bir modifiye yapmak istiyorsak camberde aşırıya kaçmamamız gerekir. 

3- Jant - Lastik: Aracın jantının ofsetli olması çoğu araçta tatlı bir görünüm sağlar. Jantların çok büyük veya çok küçük olmaması gerekir ama orijinal jantlarından biraz daha büyük olmasını tavsiye ederim. Lastik konusunda da ince ve geniş taban lastikler diğerlerine göre daha iyi ve profesyonel bir görünüm kazandıracaktır aracınıza.

4- Araç Rengi:  Aracın tek renk olması genelde daha şık bir görüntü oluşturur. Metalik boyalar da diğer boyalara göre daha hoş durur. Aracın rengi dışında cila ve boya koruma da aracın güzelliğine güzellik katacaktır.

5- İç Dizayn: Bir aracın içi kadar dışı da önemlidir. Sade bir modifiyede deri veya kumaş döşeme kullanılırken sade ve temiz bir görünüme sahip olması aracı daha özel bir hale getirir.

6- Far - Stop: Aracın far ve stopları orjinal haldeyken karartma veya kızartma gibi işlemleri yapabilirsiniz. Bunun dışında bazı modeller için özel olarak üretilmiş olan ledli far ve stopları da abartıya kaçmadan kullanabilirsiniz. 

7- Spoiler - Body Kit: Araç modeli ve görünümüyle uyumlu şık bir spoiler kullanabilirsiniz. Body kit ise araca yakışabilecek bir tasarım bulursanız taktırmanızı öneririm bulamazsanız ise ön tampon ekleri veya lip kullanarak güzel bir görüntü elde etmek mümkündür. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Koni Tofaşlar

BMW e30 Resimleri

Honda S2000 Resimleri